Friday, July 11, 2008

The Perfect Plot...


10 July is Naguib's birthday,
Farhat and I already planed something to surprise him,
but we just haven't finalized the date to implement our plan
and suddenly, on Tuesday Asyraf call and told me his plan,
and what a coincidence, we had been thinking about something similar,
which complement each other's idea and result as our
Perfect Plot!!!

So, Asyraf gave me Naguib's house key on Wednesday around 3.30pm,
which just in time after i came back from carefour shopping for my pudding.
I was so excited when Asyraf called me on Tuesday and made me forgot that i have drama practice that Wednesday night.
I don't want to disappoint both parties, so i went for both
drama practice for an hour and then directly to Taman Melati....

I arrived at Naguib's place around 10.15pm,
and while waiting for Farhat, suddenly i'm hungry,
so i called him and ask him to but me something to eat, huhu...
few minutes after that, i received sms from Asyraf, saying that they on their way back,
because Naguib is sleepy already....Ayam betul!
So, i forward the sms to Farhat and reply to Asyraf 'suruh bawa Naguib pusing dulu'.

Bila Farhat sampai,
apalah lagi, terus lah 'merompak' rumah tu!
So, i selerakkan lah semua kusyen, sorrokan tv, dvd player, lap top, kasut, and beg.
semua dvd ditaburkan atas lantai, kerusi meja makan di jatuhkan,
lampu disengetkan, dan majalah juga bertaburan atas lantai,
and the result was perfect,
seriously nampak mcm kena rompak,
walaupun ada juga yg nampak mcm tersusun, boleh?

Masa Farhat sampai tu,
dia suggest yg kita org ni tunggu dlm bilik,
tutup pintu and lampu, pasang lilin and ready with the cake
which Asyraf dah sorokkan.
saya sgt excited!

So, dah siap semua benda,
tinggal tunggu sms dari Asyraf jah!
Masa Asyraf sms kata dah sampai kat Taman Melati,
kita org ingat dah sampai,
so kita org buka pintu and grill,
and terus berkejaran masuk dlm bilik,
terus nyalakan lilin.
tunggu2 tak sampai2 lagi,
kita org pun pelik, and rasanya dah terdengar Naguib batuk tadi,
lilin kat kek dah mula memendek, nak padam takut tak sempat pulak nak nyalakan balik,
Then kita org decide, padam je lah dulu.

Few minutes lepas tu nyalakan balik sebab Farhat nampak kereta Ayraf,
Kita org kat dlm bilik ni sungguh excited,
tak sabar nak nyanyi lagu Happy birthday ni!
Masa Naguib masuk tu, adalah dengar suara dia sikit2..
antaranya dia kata
dia confirm dah kunci rumah sebelum keluar tadi...
lap top dah tak der...
Apa pun kita org sgt geram kat dlm tu,
dia tak buka2 pintu bilik tu,

Naguib buka pintu bilik tu dgn perlahan(takut katanya)
and
Surprise!!!!!!

hehehe....
terkezut Mak Ayam tu!
hahahaha....

3 comments:

2nd trumpet section leader said...

It was terrifyingly fantastic! they made it so real that i had not suspected anything fishy! thank u so very much, asyraf,naufal and farhat...the best day in 2008! tahun ni sumer nak rompak2..menci....tahun depan nak apa plak?surprise mati ke?

arifeddy said...

jadik gak plan tuhh
haha
i want picturesss!!!

opai said...

hmmm....
the best part is...
we all lupa nak bawa camera, boleh?