Thursday, March 27, 2008

Perhentian Here I Come!-Part 2-


Sememangnya semua org excited tak sabo nak menjejakkan kaki kat Pulau tu. Tapi, before kita org naik bot kita org beli lunch dulu since everything is expensive kat pulau tu bak kata Baang, which is true!


kami naik bot tu around pkl 9.00 pagi rasanya, and naik bot tue adalah satu pengalaman yg sangat menyeronokkan (sorry lah if i'm sound so jakun! huhuhu, but seriously it was fun riding on that boat, better than riding a roller coaster)

mistake number that i did, wearing shoe to the island. Seriously pakai selipar cukops! sebelum turun tu kenalah i buka kasut tu dulu and selamat lah tak basah, kalo tak gila lah nak keringkan kasut pulak! lupa nak cerita pasal food supply yg melambak! saya tak tahu the exact quantity yg Baang dan rakan2 bawa, tapi sememangnya banyak plus 2 kotak mineral water rasanya, so penatlah nak mengangkut barang2 tue, dah lah saya ni kena bawa kettle!

Boys always be boys! can't believe i mentioned that, tapi seriously laut dan pantai kat pulau tu sgt menggoda, apa lagi mandi lah saya dan bebudak lelaki yg lain. Dah penat mandi, lepak lak kat pantai yg cantik tue yg sentiasa penuh dgn paus2 putih yg terdampar! pastu balik chalet mandi, lunch and solat sat.

selamat ambil gambo jer, kalo tak bising blog nie!
huhu, jgn marah Fir!

pas tu dok lagi kat tepi pantai tue, and tak tau lah sapa punya idea nak ke perkampungan nelayan, so berbondong-bondonglah kami bergerak kesana, without Azraq, Baang, and Mat Min yg masih tergilakan pantai tu!


mcm pelarian pun ada gak! huhu

saya masih ada kat belakang ni, jgn risau!

IT'S NOT AN EASY JOURNEY TO THE VILLAGE!
jungle tracking jadinya, turun bukit, naik bukit and seriously penat but it was a fun journey, best!
sampai sana minum air pastu balik mcm kelakar pulak bunyi nyer, huuhuhu.....masa nak balik tue, bebudak lelaki lain nak berjogging balik ke sana, but all the girls and i take the easy road dgn menaiki teksi boat, senang habis cerita! huhuhu....

Dah samapi pantai tue, apa lagi, tukar baju and terus terjun, and before that i did a really important thing, applying my sun block of course, huhuhu! Agak2 dah nak maghrib tu, kami pun balik mandi and solat

first night mcm tak der paper sgt, just pergi dinner and saya tido sgt awal mlm tue, penat kot tak cukops tido dlm bas the day before, huhuhu!
frustrated ada jugak kot, tapi kenapa yek? huhu
zharif jawab soalan tu!

2 comments:

Ahmad Zharif bin Ahmad Zahir said...

soklan cepu emas tuh naufalll!!! hhahahah......jawapannye ialahhh!!! JENG JENG JENG!!! heeeee

opai said...

yey, pandai Zharif...
itulah jawapan nya...
JENG JENG JENG!!!
HUHUHUHU