Tuesday, May 27, 2008

MaSaLaH....!


Masalah, Masalah....

Macam2 masalah ada dlm dunia ni, memang banyak!
Nak list kan? Tak perlu kot, huhuhu...

MASALAH saya sekarang, tak boleh nak duduk senang-lenang kat rumah...
kenapa? Hmmm, personal lah, mcm tak blh post kat blog ni...
Kalau I post, nanti Zharif akan kata saya berdrama,
Naguib akan cakap it's unnecessary things,
so, biarlah rahsia...

Susah betul transition period ni,
Macam2 benda berlaku,
is it the wrong timing for me to transit?

well, i don't think so,
the timing is alway right, because 2nd chance is not always guaranteed
it's just that i need some time, more time, more and more time to 'fix' myself

Nak melarikan diri?
sampai bila?
bukan ke itu mcm melarikan diri daripada masalah?
Habis tu, mcm mana?

Kalo tak melarikan diri, hari-hari lah saya 'jumpa' masalah tu....
nak 'face the problem' saya tak tahu mcm mana...
nak berterus terang?
ohhhhh, tidak, tidak mungkin sama sekali...
consequences dia mcm sgt teruk...

tapi, i tak cuba lagi,
mcm mana i tahu consequences dia buruk?
or is it i just to be brave and buat bodoh jer dgn consequences nya?

Hmmm, tak tahu lah nak,
pak cik pun bingung ni...
tak tahu nak nasihakan apa...

Hmmm, i tak kisah sgt kalo masalah ni tak mengganggu study
tapi, lately mcm dragging pulak,
well, i tak tau lah i ni exaggerate ke tak,
or is it this problem or other problem yg make me hilang focus...

Pak Cik Betul2 tak tahu....

4 comments:

joey said...

sabar la naufal.. untuk mengubah sesuatu kita perlu kental! aku sentiasa di belakangmu!

add_asyraf said...

tah opai nie...i tgk u paling tabah diantara semua...huhu...ape ape pun go opai go...

Ahmad Zharif bin Ahmad Zahir said...

joey kat belakang pastuh menghilanggg......jaga JAGAAAAA........!!!!!......ooooppsss terlebey sudahhh...hehs

tpkan naufal, cr terbaik ialah diri sendiri kene niat dalam hati supaya buangkan tros masalah itu, sbb kalau masih diingat dan dirasa, seumpama diri kita merelakan masalah tuh mengganggu kita.....bercakap dr pengalaman nih, jgn dh terlmbat mcm aku baru nk tengadah......nyesalll uwaaaaa.....juz let it go??.... How?? You hv to figure out!! But dont take too much time, because time is so priceless at the moment!!....tc!!

opai said...

Thank you so much guys!
love uols....